Ik werk met de zeer uitgebreide verzorgingsproducten van Dr. Tadler en Webecos welke hypo allergeen en dierproefvrij zijn Daarnaast gebruiken we de make-uplijn van John van G ook proefdiervrij. Deze lijn heeft twee keer per jaar nieuwe kleuren en steentjes waardoor u onbeperkt kunt combineren.

Dr. Tadler

Hoogwaardige cosmetica op basis van high tech ingrediënten uit de natuur met bewezen effectiviteit – dat zijn de specialiteiten
van Dr. Tadlea. Met ervaring en bezieling werken wij voortdurend aan het verder ontwikkelen van ons aanbod om u innovatieve totaalconcepten aan te kunnen bieden. En dat al bijna 60 jaar. De producten, die uitsluitend verkrijgbaar zijn via professionele schoonheidsinstituten

Webecos

Welke ingrediënten bieden zichtbaar resultaat en bovendien een heerlijke ervaring? Vanuit deze vraag ontwikkelt Webecos al bijna 60 jaar eerlijke cosmetica, die gebruik maken van pure ingrediënten, waarvan aangetoond is dat ze helpen het herstellend vermogen van de huid stimuleren. Cosmetica met therapeutische niveaus van plantenstoffen, kruidenextracten, essentiële vetzuren, botanische oliën, vitaminen, mineralen, zuivere etherische oliën en antioxidanten, die de huid de benodigde  elementen kan geven. Ingrediënten, die vrijwel uitsluitend afkomstig zijn uit natuurlijke bronnen. We gebruiken niets dat overbodig is, want waarom zou je aan cosmetica ingrediënten toevoegen die niets toevoegen?

WAAROM EN HET GEBRUIK VAN PRODUCTEN:

Overdag heeft de huid veel te verduren. Of je nou binnen of buiten bent, de huid wordt bevuild met stof, zand, toxische stoffen (zoals uitlaatgassen) of make-up. Maar ook de huid zelf scheidt product uit, zoals talg en zweet.

Het is daarom belangrijk om de huid minimaal één keer daags en maximaal twee keer daags op een juiste manier te reinigen. Het belangrijkste reinigingsmoment is 's avonds.

 

Dit is ook de belangrijkste verzorgingsmoment omdat de producten voor overdag beschermingsproducten zijn en de avondproducten bevatten de werkstoffen om je huid in de nacht echt te voeden.

SOORTEN CLEANSERS

Reinigingsproducten zijn er in diverse substanties, die ieder weer geschikt zijn voor een ander huidtype.

Een product die voor ieder huidtype geschikt is, is een reinigingsmelk. Een reinigingsmelk reinigt de huid op een milde manier, zonder deze te ontvetten. Je behoudt hierdoor de juiste vochtbalans en de huid voelt niet trekkerig na gebruik.

Reinigingsoliën en -balsems kunnen ook op veel huidtypes, maar zijn uitermate geschikt voor een droge/schilferige huid. Een olie doet schilfers verwijderen en voedt de huid intensief.

Een reinigingsgel die verandert in een schuim(foam) wanneer je dit mengt met water, is het meest geschikt voor de vette en acné gevoelige huid. Een reinigingsgel ontvet de huid sterk en de ingrediënten die de gel doen schuimen werken vaak wat intensiever op de huid en kan een gevoelige huid doen irriteren.

Bij een gecombineerde huid kan het prettig zijn om 's ochtends te reinigen met een reinigingsgel en 's avonds te reinigen met een reinigingsmelk. Een lotion, ook wel toner genoemd, kan gebruikt worden na een reinigingsgel, -melk of -olie/balsem, om de PH-waarde van de huid weer te balanceren. 
 

GEBRUIK CLEANSER

Voor de reiniging kan gebruik worden gemaakt van de handen.

Reinigingsmelk: breng reinigingsmelk aan in de handpalm ter grootte van een euromunt. Voeg een met water bevochtigde hand toe en warm op tussen beide handen. Masseer in op gezicht, decolleté en eventueel ogen. Verwijder het product met een natte warme washand of gastendoek.

Reinigingsolie of -balsem: breng reinigingsolie of -balsem aan in de handpalm en masseer warm tussen beide handen. Masseer in op gezicht, decolleté en eventueel ogen. Voeg vervolgens water toe met bevochtigde handen en masseer verder in. Het product zal nu gaan emulgeren en wat meer op melk gaan lijken. Vervolgens het product verwijderen met een natte warme washand of gastendoek. 

Reinigingsgel: breng reinigingsgel aan in de handpalm ter grootte van een 20 cent munt. Voeg water voeg en masseer in de handen tot schuim. Breng aan op het gezicht en masseer in. Niet op ogen gebruiken. Eventueel afspoelen met warm water of verwijderen met een natte warme washand of gastendoek.

Lotion of toner: Nadat uw huid grondig is gereinigd kunt u uw huid verfrissen met een lotion. Tevens brengt het de pH-waarde weer naar een neutraal niveau. Webecos beschikt over uitermate zachte lotions die voor elk huidtype geschikt zijn. Om product te besparen kun je een druppel aanbrengen in de handpalm, deze verdelen over beide handen en deppend aanbrengen op het gezicht. Indien prettig kunnen wettenschijfjes worden gebruikt.

 

PEELING:

Een Peeling wordt gebruikt voor het aanbrengen op de huid en zorgt ervoor dat de bovenste laag dode huidcellen worden verwijderd. Je zou het kunnen vergelijken met een scrub, alleen bevat deze laatste korreltjes en bevat het andere stofeigenschappen dan een peeling. Een scrub gebruik je voor het lichaam en is te agressief voor het gezicht.

 

GEBRUIK PEELING:

De meest voorkomende huidverzorging is de Gezichts peeling. Dit komt, omdat de huid hier dunner is dan de rest van de huid van het lichaam en resultaten beter bereikt kunnen worden. Op het gezicht kunnen in de loop der jaren oneffenheden ontstaan door bijvoorbeeld verstopte poriën, acne, huidschade door UV-stralen en rimpels door huidveroudering en vermindering aan elasticiteit van de huid. Door het aanbrengen van een Gezichts peeling kun je de huid zo verzorgen dat bovengenoemde probleemgebieden worden verminderd en zelfs worden verwijderd. Alvorens je een Peeling gezicht aanbrengt, is het goed de huid te reinigen met een tonic. Het is raadzaam het product niet dagelijks te gebruiken, maar bijvoorbeeld wekelijks. Dit heeft te maken met de stoffen die erin zitten. Dan breng je het aan op wat vochtige vingers en masseer je het zachtjes in draaiende bewegingen op de huid. Vermijd hierbij de uiteraard de ogen. Na het aanbrengen heel even laten inwerken, afhankelijk van het soort Peeling gezicht dat je hebt aangeschaft, want de gebruiksaanwijzing staat vaak wel vermeldt. Na inwerking, spoel je het gezicht af met water. Dit mag koud, lauwwarm of warm zijn en heeft verder geen invloed op de werking van de Gezicht peeling. Gebruik hierna geen crème op het gezicht. Na behandeling moet de huid tot rust komen en kan het geïrriteerd raken als je er iets op smeert.

MASKER

Een masker kan een ontspanningsmoment zijn voor jezelf, of een oppepper voor je huid voor een speciaal moment. Je huid kan veel baat hebben bij een masker en zou daarom ook een vaste plek moeten verdienen in je huidverzorgingsroutine.

Crème maskers worden vaak ingezet om de huid te voeden, vochtbalans te herstellen en schilfers te doen verminderen. Ook kunnen ze een kalmerende functie hebben. Een crème masker is vaak voor ieder huidtype geschikt en sommige voedende maskers kunnen ook als overnight mask worden gebruikt. Je kunt het masker dan de hele nacht dragen als een nachtcrème.

TIP:

Gebruik een masker zeker één keer in de week en om de huid een echte boost te geven, kan een serum aangebracht worden onder het masker. De huid krijgt dan een grote hoeveelheid werkstoffen binnen.